Outdoor personal training

Lekker genieten van de frisse buitenlucht en de mooie natuur, wie doet dat nu niet graag? Je kan tegenwoordige hele (dure) arrangementen boeken om te mediteren in Ibiza, naar jezelf op zoek te gaan in Nepal of aan je fitness te werken in Brazilië. Om resultaat te boeken in een mooie omgeving is het echter niet altijd noodzakelijk om in het vliegtuig te stappen naar een mooi land hier ver vandaan. Ook dichtbij huis zijn er prachtige plekjes waar je naar hartelust kunt sporten. Boek een personal training sessie, trek erop uit en geniet!

Of je er nu voor kiest om in je achtertuin, een stadspark of op het platteland te sporten, een persoonlijk trainer past zich altijd aan aan jouw wensen en mogelijkheid. Bovendien zorgt sporten in de buitenlucht voor een aantal niet onbelangrijke voordelen. We noemen ze hier beneden graag eventjes voor je op.

Je lichaam neemt meer zuurstof op

Het opnemen van meer zuurstof zorgt ervoor dat je na de training lekker alert en fit bent. Meer zuurstof zorgt voor gezonde longen, een hoge longcapaciteit en een sterke algemene fitheid en uithoudingsvermogen. Dat is plus plus plus voor jou! Zeg maar ‘goodbye’ tegen die stinkende fitnessruimte. Je begrijpt nu vast wel die mensen die al gaan sporten voordat de werkdag begint.

Je maakt meer endorfines aan

Buitenlucht stimuleert de aanmaak van endorfines, waardoor jij je gewoonweg gelukkiger zal voelen. Ooit al gehoord van yoga in de buitenlucht? Misschien heb je al eens zo’n sessie mee gevolgd. Die yogadocent staat namelijk echt niet zomaar in haar strakke broekje te puffen in dat park. Zij heeft al lang door dat bewegen buiten de nodige voordelen met zich meebrengt. Nu jij nog.

Buiten zijn zorgt voor ontspanning en verlaagt stress

Buitenlucht vermindert stress en minder stress zorgt vanzelfsprekend voor meer ontspanning. Achteraf dan vooral. Tijdens de sessie zelf is het zweten en puffen, anders boek je geen resultaten.

Zeg maar hallo tegen de serotonine die jouw kant op komt! Het is echt niet gek dat je na een lange dag werken behoefte hebt aan frisse lucht. Buiten sporten maakt de alom bekende neurotransmitters aan in jouw hoofd die ervoor zorgen dat jij je lekker in je vel gaat voelen en daardoor ook veel productiever zal zijn.

Leestip: personal trainer kosten

Veel mogelijkheden en mogelijkheden

Buiten sporten is sporten met zandwegen, harde wegen, stoepjes, bankjes en rotsen. Afhankelijk waar je woont kun je op die manier een parcours uitzetten. Dit zorgt voor een uitdagende reeks oefeningen en je sportsessie zal (jammer genoeg misschien) voorbij zijn voordat je het goed en wel beseft.

Hou je van de natuur, de puurheid en de rauwheid ervan? Ben je bijvoorbeeld een sporter die het niet erg vindt om in de regen 50 kilometer te hardlopen? Dan ben jij waarschijnlijk de juiste persoon voor een aantal extra uitdagingen. Spreek met je personal trainer af dat je jouw sessie wil integreren met de natuur en wat je daarbij liever wel en liever niet doet. Maak op die manier gebruik van wind, regen, kou of warmte. Ga in duel met de ruwe elementen en pluk er (later) je vruchten van!

© De Gezondheidwebsite 2024 Stel alstublieft eerst social media accounts is bij de thema opties