De bewezen effecten van acupunctuur

Acupunctuur is een behandelmethode die al jarenlang wordt beoefend. Dit brengt natuurlijk wetenschappelijk bewezen effecten met zich mee. Voor meer informatie: acupunctuur Amsterdam. Het voornaamste doel van acupunctuur is homeostase. Homeostase is de fysieke en spirituele balans van het menselijk lichaam. Wanneer het menselijk lichaam in toestand van homeostase verkeerd, krijgt het lichaam de kracht om zichzelf te genezen. Er zijn genoeg mensen die een acupunctuurbehandeling overwegen, maar hierover twijfelen. Daarom worden de bewezen effecten van acupunctuur hier op een rijtje gezet.

Acupunctuur inzetten bij chronische pijn

Je kunt een acupunctuurbehandeling nemen bij acupunctuur Almere om chronische pijn te verminderen. Chronische pijn komt bij ongeveer 20% van de volwassenen voor. Dit aantal stijgt bovendien jaarlijks. Acupunctuur is een behandeling dat nauwelijks bijwerkingen heeft. De behandeling vermindert pijn door regulatie van het zenuwstelsel, immuunsysteem en de hormonen. Het stimuleren van de acupunctuurpunten zorgt ervoor dat endorfine en opioïden vrijkomen, dit is hetgeen dat de pijn verlicht. Hoe deze stoffen vrijkomen is nog niet wetenschappelijk bewezen, hier wordt nog steeds onderzoek naar gedaan.

Hoofdpijn, slaap, stemming en angst

Acupunctuur wordt ook als behandeling gebruikt om pijn te verminderen bij migrainepati├źnten. Het is namelijk wetenschappelijk bewezen dat een acupunctuurbehandeling leidt tot een afname in pijn. Verder wordt acupunctuur als behandeling ingezet om de slaapkwaliteit te verbeteren. Acupunctuur kan de slaap reguleren doordat er veranderingen plaatsvinden in de hersenactiviteiten en hormonen. Het leidt tot een vermindering in metabolische activiteit en hartslag. Hierdoor komt het slaap in evenwicht. Acupunctuur kan ook de stemming verbeteren. Dit komt doordat acupunctuur serotonine en endorfine verhoogt. Voorts is acupunctuur in te zetten bij overmatige angst. Uit wetenschappelijk onderzoek is bewezen dat acupunctuur angst verminderd wanneer bepaalde acupunctuurpunten worden gebruikt bij de behandeling.

Bij depressie en stress

Acupunctuur wordt niet alleen ingezet bij fysieke pijn. Het kan ook als behandeling worden ingezet bij geestelijke gezondheidsproblemen, zoals depressie. Acupunctuur kan depressie verminderen. Dit komt doordat ontstekingen worden onderdrukt. Door het toepassen van acupunctuur worden stresshormonen verminderd, daarom is het effectief bij het behandelen van depressie. Stress leidt normalerwijs tot een hoge bloeddruk. Acupunctuur kan deze bloedruk echter verlagen. Het is ten alle tijden wel van belang dat de juiste acupunctuurpunten worden gebruikt tijdens behandelingen. Indien dit niet het geval is, zullen behandelingen niet effectief zijn. Verder kan acupunctuur effectief zijn bij gewichtsverlies. Acupunctuur zorgt er namelijk voor dat je minder snel honger krijgt en sneller het gevoel krijgt dat je vol zit.

© De Gezondheidwebsite 2024 Stel alstublieft eerst social media accounts is bij de thema opties