In vorm door fitness en afslankshakes

Valkuilen met onze voeding we kennen ze allemaal

We eten allemaal wel eens teveel, slaan ons ontbijt over of eten de kast leeg omdat we een snack aanval hebben. Toch zijn er een aantal simpele dingen die je kunt doen om je overeten te voorkomen en om wellicht zelf wel een aantal kilootjes kwijt te raken. Wanneer je een aantal dingen niet meer doet of je gewoontes iets aanpast kan je al veel verschil maken. Hieronder staan een aantal dingen voor je op rij.

  • Pas op met dressings en toppings
  • Eet vaker
  • Sla het ontbijt niet over
  • Wat je niet in huis hebt, kan je niet eten
  • Probeer stress te verminderen
  • De weegschaal liegt

De weegschaal liegt?

Ja in veel gevallen is de weegschaal onbetrouwbaar, zeker wanneer je meer bent gaan bewegen. Spieren en vet nemen in principe dezelfde ruimte in, maar spieren zijn zwaarder dus wanneer je spiermassa toeneemt en je vetmassa afneemt kan je zwaarder worden. Geloof je weegschaal dus niet. Daarnaast is het belangrijk om op te gaan letten wat je op je voeding doet, de sausjes en kaas die je eroverheen doet zijn in veel gevallen de meeste calorie├źn en deze kunnen een gezonde salade net zoveel calorie├źn laten bevatten als een hamburger menu met frites. Wanneer je toch een dressing op je salade wilt bijvoorbeeld, kies dan voor olijfolie, citroensap of azijn!

Uitgelicht: maaltijdvervanger

Vaker eten zorgt voor gewicht verlies

Dus door vaker te eten verlies je meer gewicht? Ja feitelijk wel, wanneer je vaker kleine (let op het woord kleine) porties eet, zit je over de gehele dag door voller en zal je minder de neiging hebben om te snacken. Daarnaast is ontbijten heel erg belangrijk, een ontbijt geeft je lichaam energie voor de dag en om de dag te beginnen! Het is belangrijk om je lichaam die energie boost te geven, en wanneer je ontbijt ben je minder geneigd om vroeg op de dag al te gaan snacken. Probeer ook naar de supermarkt te gaan met een volle maag, zo ben je minder geneigd om alle lekkere dingen te kopen en dat wat je niet in huis hebt kan je ook niet opeten!

Tip: afslankshakes van Be-Slank

Stress veroorzaakt schommelingen in gewicht

Hoewel er een verschil zit tussen mensen die met stress gaan eten en mensen die stoppen met eten bij stress is het in beide gevallen niet gezond. Wanneer je stress in je dagelijkse leven kunt verminderen zal je meer gebalanceerd omgaan met je voeding en minder schommelingen ervaren in je gewicht! Voor sommige mensen zal het idee dat ze mindere moeten gaan eten ook stress opwekken, dit is echter in dit geval gezonde stress en iets waar je doorheen zal moeten. Je gaat er niet dood aan om niet de enorme porties te eten die je gewend bent, of om een keer geen tussendoortje te kunnen eten. Je lichaam raakt alleen gewend aan bepaalde voedingstoffen en bepaalde hoeveelheden voeding, derhalve kan het soms ongemakkelijk zijn om te stoppen met het gebruik van gefabriceerde suikers of om je porties te verkleinen. Toch is het de moeite waard om aan je gezondheid te gaan denken, een gezond gewicht helpt je vervelende ziektes te ontwikkelen als diabetes die vaak gepaard gaat met een te hoog gewicht. Daarnaast zullen je gewrichten je zeker dankbaar zijn!

© De Gezondheidwebsite 2024 Stel alstublieft eerst social media accounts is bij de thema opties