Algenolie: de ultieme bron voor omega 3?

Omega 3-vetzuren zijn voor ons allen essentieel. Voor de tekst die jij hier nu leest of ik die deze woorden neerpende doen we beroep op de stoffen EPA en DHA die voornamelijk in omega 3 aanwezig zijn. Zonder deze componenten zou de mens als diersoort nooit de gekende evolutie doorgemaakt hebben waardoor ons cognitief denkvermogen nu de allerbeste is onder de diersoorten.

Toen de mensheid nabij water begon te cultiveren werd visvangst een belangrijke voedselbron en kregen we via die visvangst die levensbelangrijke omega 3 binnen. Helaas zijn er aan de huidige visvangst en traditionele visolie op dit moment heel wat nadelen verbonden. Gelukkig is er Algenolie, een plantaardig alternatief die niet enkel beter is voor jou maar ook nog eens moeder natuur een handje helpt.

Heeft traditionele visolie wel nog nut?

Mettertijd is de kwaliteit van de oceaan er enorm drastisch op achteruit gegaan. Vooral overbevissing en de hoge concentraties toxische stoffen zoals kwik en PCB’s zijn een bedreiging. Die schadelijke stoffen krijg je onvermijdbaar binnen via vis of visolie. However…de olie die uit algen gewonnen wordt bevatten geen greintje toxische stoffen. Dit komt omdat de algen in speciaal afgesloten en innovatieve tanks gekweekt worden waardoor ze lekker kunnen groeien in een gezonde omgeving. Verdere voordelen van algenolie vs visolie:

  • Oxidatie bij visolie zorgt voor nare nasmaak terwijl bij algenolie geen oxidatie aanwezig is.
  • Vette vis bevat maar 1% omega 3, algen bevatten maar liefst 20% omega 3.
  • 1/3e van wereldwijde visvangst is nodig voor productie visolie, bij algenolie wordt geen enkele vis lastig gevallen.
  • Algenolie is geschikt voor een 100% plantaardig dieet.

Belangrijke aanvulling bij een plantaardig dieet.

Voor vegans en vegetariërs is het een beproeving om omega 3-supplementen te vinden waarbij het component ALA efficiënt kan worden omgezet in de belangrijke stoffen DHA en EPA. Zonde, want deze stoffen zijn net van belang voor de werking van het brein en zelfs voor hart en bloedvaten. De olie in algen is een van de weinig plantaardige bronnen van omega-3 waarbij de vetzuren DHA en EPA even goed kunnen worden opgenomen als dat bij voedsel van dierlijke oorsprong.

Tip: Algenolie capsules Testa

5 voor 12 voor de oceaan.

Wist je dat er jaarlijks rond de 90 miljard kilo vis uit de oceaan wordt gevist voor menselijke consumptie? Maar liefst 22,5 miljard kilo daarvan is bestemd voor het produceren van visolie alleen. Daar komt dan ook nog eens de ‘onbedoelde’ bijvangst bij waarbij dolfijnen, schildpadden en andere soorten het slachtoffer zijn. Die blijven dan weer wegens ‘geen nut’ gewoon ongebruikt.

Innovatie zorgt voor een betere jou op een betere planeet.

Dus… uit onderzoeken blijkt dat de olie die rechtstreeks uit algen komt zuiverder is dan die uit vis terwijl het dezelfde hoeveelheden kwaliteitsvolle omega 3 produceert. Bij algenolie krijg je bovendien geen toxische stoffen binnen zoals kwik, PCB’s en andere gifstoffen. Door de innovatieve technieken die gebruikt worden wordt de oceaan ook voor een stuk ontlast.

Uitgelicht: wat is plantaardige omega 3?

Er zijn eigenlijk geen redenen meer om de traditionele capsule met visolie achterwege te laten en te genieten van een betere, puurdere bron van omega 3!

© De Gezondheidwebsite 2024 Stel alstublieft eerst social media accounts is bij de thema opties